Esport Betting

Historien bakom fenomenet esport betting

För de som följer esporten nära är det uppenbart att esport betting inte bara är en tillfällig trend, utan en stor industri som har kommit för att stanna. Det finns många anledningar till att det är så pass populärt att betta på esport. För det första är det fullt naturligt för de fans som gillar sporten och tittar på matcher att vilja få valuta för sin kunskap. Esporten är dessutom väldigt dynamisk - det kan hända en hel del oväntade saker inom loppet av bara några minuter. Därför kan det vara lukrativt att spela på esport, samtidigt som det också är extremt spännande att göra detta. Det är så mycket mer intressant att titta på en match som man har satsat en slant på än att bara titta på den utan att spela!

Många matcher visas live på nätet och det är ofta gratis att titta på dessa, vilket gör det enklare för såväl sportens fans som de spelare som vill betta på esport. Miljontals människor världen över tittar på esport och älskar hur tävlingsinriktad sporten är. För den som ägnar sig åt esport betting är spelet dessutom uppdelat i flera mindre beståndsdelar, såsom kartor, rundor och annan statistik som exempelvis antalet registrerade “kills”. Därför är det lätt att förstå hur bra denna sport passar för betting - den påminner i mångt och mycket om traditionella sporter i detta avseende.

Idag är det enkelt att klicka sig in på Ebets och hitta recensioner av olika spelbolag som erbjuder betting på esport. Det är ett imponerande och växande antal spelsajter som har fått upp ögonen för sporten, men så har inte alltid varit fallet.

Det mest kända och populära spelet och som ni säkerligen har stött på i yngre ålder är CS:GO. Det gör också att just spelbolagen har bra utbud när det kommer till betting på CS:GO. För det är väl nästan en klassiker för många när man i yngre år satt med vännerna och spelade counter strike hela natten. Så vilken utveckling det har blivit att gå från en kompis grej till att bilda seriösa lag som tävlar i stora turneringar och ligor som man nu då även kan satsa pengar på precis som med fotboll eller hockey. 

Få spelbolag vågade erbjuda esport betting 

Strax efter att esporten blev vida bekräftad, om inte som sport, åtminstone som en tävlingsform för konkurrenssugna gamers, började bettingen på esport att växa sig allt större. Till en början verkade det dock inte som att betting på denna sport skulle blir något särskilt stort, och det tycktes osannolikt att stora spelbolag som främst ägnade sig åt traditionell sportsbetting skulle acceptera esporten och börja erbjuda spel på den.

Anledningarna till att många tvivlade på att esport betting skulle gå hem hos den breda massan var flera. För det första var själva sporten väldigt oreglerad och flera spelbolag oroade sig för risker såsom riggade matcher och andra problem. Esporten attraherade dessutom främst tonåringar och ungdomar, varav de flesta var under 18 års ålder och därmed inte var tillräckligt gamla för att själva få spela på sporten.

Saker och ting kom dock att ändras ganska snabbt. Unga entusiaster som följde esporten på nära håll föreslog att de större spelbolagen skulle börja erbjuda esport betting. I början tjänade spelbolagen inte särskilt mycket pengar på den. Volymerna var ganska låga och oddsen inte särskilt konkurrenskraftiga - spelarna verkade veta betydligt mer om de lag som tävlade än oddssättarna. Många personer i 20-årsåldern visade dock ett stort intresse för e-sport och under årens lopp växte sig såväl sporten som esport bettingen allt starkare. Idag erbjuder många spelbolag betting på esport i någon utsträckning, även om det fortfarande finns mycket utrymme för förbättring.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)